HAVC podržao “Jump Out”

Naša manjinska koprodukcija , dokumentarni film "Jump Out" redateljice Nike Šaravanje, dobila je potporu HAVC-a.

“Dugometražni dokumentarni filmJump Out”, scenaristice i redateljice Nike Šaravanje, prati priču četvorice dječaka iz četvrti Južni Kariobangi, jednoj od najsiromašnijih u Nairobiju, koji uslijed pandemije COVIDa 19 vrijeme provode lutajući kvartom, jer pandemija je zatvorila škole. Jedina konstanta u njihovom životu je akrobatski trening koji imaju svako poslijepodne. Steve, njihov trener, je akrobat i jedan od osnivača akrobatske skupine koja s predstavom „Cirque du Soleil“, svako ljeto obilazi Europu, a prikupljene donacije upotrebljavaju za edukaciju djece. Ovu aktualnu situaciju, u kojoj su se našla gotovo sva djeca na našoj planeti, autorica prikazuje u sinopsisu, u kojem ostavlja otvoreno pitanje hoće li se ovi dječaci priključiti „Cirque du Soleilu“. Također, autorica je iscrpno, na temelju vlastitog izravnog iskustva pokrila radnju u tretmanu.

Projekt je financiran od strane IDM Südtirola, Fond Audiovisivo FVG i Kreativna Europa Media , a uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u potpunosti će zatvoriti financijsku konstrukciju.

Osim
scenaristice i redateljice koja dolazi iz Hrvatske, na ovom dugometražnom dokumentarnom filmu bit će angažirano više filmskih djelatnika iz Hrvatske u postprodukcijskoj fazi projekta.”, zapisao je umjetnički savjetnik Bojan Kanjera.