OTVORENE PRIJAVE NA RADIONICU "U FOKUSU" 2017

radionice

04/09/2017

Kako skicirati profile protagonista? Kako snimiti odnosno vizualizirati, oživjeti likove i kreirati radnju? Kako s njima surađivati i voditi ih kroz proces rada?

  Fade In poziva sve zainteresirane da se prijave na U fokusu: izgradnja lika u dokumentarnom filmu, edukativni program namijenjen polaznicima koji imaju osnovna znanja iz dokumentarnog filma i filmskoga jezika te ideju i protagoniste o kojima žele snimiti svoj rad.

Edukativni program održat će se u Zagrebu, u razdoblju od listopada 2017. do siječnja 2018.


 U Fokusu uključuje intenzivna vikend predavanja, (uvodno predavanje bit će 7.listopada 2017. u 11,00 sati na adresi Nova Ves 18-ostali termini po dogovoru) individualne susrete timova i mentora, istraživački rad i razgovore s protagonistima u pratnji mentora, proces snimanja i montaže 3 finalna video rada te njihovu javnu prezentaciju.
Edukativnim programom polaznici će steći uvid u osnovne dokumentarističke tehnike (što uključuje intervju i režijske postupke) te mogućnosti pričanja filmske priče u dokumentarnom rodu (pristupi, žanrovi).
Kroz odgovore na pitanja: Kako skicirati profile protagonista? Gdje pronaći protagoniste za film?  Kako s njima surađivati i voditi ih kroz proces rada? Kako napisati predložak, scenarij za dokumentarni film? Kako snimiti odnosno vizualizirati, oživjeti likove i kreirati radnju? Polaznici prolaze kroz proces istraživanja, pripreme i pisanja vlastitog projekta te ih se potiče i podupire u radu s protagonistima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani. Program prima do 6 polaznika, a sudjelovanje je besplatno.

Prijava treba sadržavati:
- kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu)
- prijedlog teme/priče i opis lika/protagonista
- motivacijsko pismo s kratkim obrazloženjem interesa za sudjelovanje u programu
- kratku video snimku intervjua ili situacije s protagonistom snimljenu u jednom kadru ili izmontiranu; trajanje do 3min, format .mov ili .mp4 (h264), maksimalna veličina 300MB (beplatni program za konverziju videa – HandBrake)

Prijave šaljite do 25.rujna 2017. na e-mail adresu zeljka.kovacevic@fadein.hr
Dodatne informacije možete dobiti putem navedene e-mail adrese i broja telefona 091 3233 002, a svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatima selekcije do 29. rujna 2017.
Edukativni program provodi se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskim redatelja.